Bemutatkozik az Arkánum Medhotel

Az Arkánum MedHotel nevében is benne van az a különleges kettősség, ami Magyarországon és határainkon túl is különlegessé teszi. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy végülis akkor most ez kórház, vagy hotel?

A válasz egyszerű: mind a kettő. Viseli mindkét intézmény jellemzőjét, magas szinten nyújt kórházi kényelmet, lehetőség van a kezelések után hotel minőségben tovább maradni, de mindeközben azok számára, akik páciensként vannak jelen, biztosítja az orvosi felügyeletet. Tehát a kettő között van, kórháznak hotel, hotelnek pedig kórház.

Ez azt jelenti, hogy ha megnézünk egy szobát, akkor valóban inkább szoba, mint kórterem. Teljesen megfelel az egészségügyi ellátás, fekvőbeteg ellátásban támasztott követelményeknek a szoba elrendezése, kialakítása. Saját vizesblokkal rendelkezik, kétágyas szobák, TV, internet, de mellette olyan berendezéssel rendelkezik, ami biztosítja a kezelések optimális igénybevételét. Minden szobában van nővérhívó is.

Az egész miliője olyan ennek az épületnek, ami inkább egy hotelre emlékeztet. Tehát ha több napot vagy akár heteket tölt valaki az Arkánum MedHotelben, egyáltalán nem érzi úgy magát, minthogyha egy betegellátó, nagy monstrum kórházban lenne, hanem inkább a hotel jellegű ellátást tapasztalhatja meg.

Egyesítjük a hotelnek a kívánalmait, és ugyanakkor hozzátesszük az egészségügyi hátteret is. A kettő együtt ez kiegészíti egymást, ezért lehet az Arkánum MedHotel több, mint egy hotel, és több, mint egy kórház.

Ha egy konkrét példát nézünk, a következőképp lehet ezt bemutatni. Legyen ez valaki, aki azért jön hozzánk, mert arcplasztikai műtétet szeretne. Egyedülélő hölgyről lévén szó, kellemetlen számára, hogy otthon magának kell a gyógyulás ideje alatt ellátnia magát. Idegenkedik attól is, hogy az utcára menjen, sőt a mútét okozta kellemetlen érzéseket is nehezen viseli a gyógyulás során.

Természetesen ezt az egészet megelőzi egy vizsgálat, ahol találkozik a plasztikai sebésszel, itt teljes felvilágosítást fog kapni a műtétről, a műtét menetéröl, a lehetőségekről,időpontot egyeztet, majd a megfelelő időben megtörténik a sikeres beavatkozás. Az egynapos plasztikai beavatkozás után a posztoperatív őrzőből elbocsájtját, és minden más helyen azonnal hazautazna. Nálunk azonban tovább maradhat, az őrzőből átkerül rendes hotelszobájába, és akár a teljes gyógyulásig is itt maradhat. Lehetőség nyílik ez idő alatt különböző kiegészítő programokra, nem fogja unni magát az alatt az idő alatt sem, sőt, természetgyógyászunk segítségével a gyógyulás teljes folyamatában támogatást kap. Mindezt úgy is lehet tekinteni, hogy szabadságát tölti nálunk, mivel számos érdekes programot is tudunk biztosítani a számára. Ezáltal egybekötheti a terápiás eljárást egy vakációval.