Egészséges táplálkozás – Arkánum gasztro

A MedHotel vendégei attól függően, hogy milyen céllal érkeznek hozzánk, különböző ellátást vehetnek igénybe.

Az egy napos műtétre és egyéb orvosi kezelésekre érkező páciensek ellátását két fő kategória alapján soroljuk be:

  • Műtéttel összefüggő ellátás (megfelelő időben való étkezés, folyadék, stb.)
  • Műtét utáni ellátás, amennyiben a felépülés idejére vendégünk marad, személyre szabott étrend
  • Minden vendégünk és páciensünk érkezéskor egy felvételi konzultáción vesz részt, melynek során meghatározásra kerül az étrend és a MedHotelben töltött idejére szóló programok, tevékenységek. A terápia idején az itt felállított tervet követjük, és az Arkánum MedHotel csapatának minden tagja e szerint a terv szerint támogatja a nálunk pihenő, gyógyuló, regenerálódó vendéget.

A MedHotel elhagyása előtt a konzultáció céljait ellenőrizzük, és tanácsokkal segítjük a páciens további javulását.

A szűrővizsgálatokra, kontrollra visszatérő vendégek összehasonlíthatják fejlődésüket. Az eredeti kezelési ill. életmód-tervhez viszonyított változásokat automatikusan beépítjük az új program keretébe.

Az Arkánum MedHotel a gasztronómia szempontjából is különbözik az átlagos hotelektől. Egy normál hotelben általános étlap, hagyományos ételek találhatók, svédasztallal vagy felszolgálóval és zárt konyhával, csakúgy, mint egy étteremben.

Az Arkánum MedHotelben a konyha teljes mértékben része az életünknek. Természetgyógyászunk a legtöbb esetben maga készíti el a személyre szabott étrendet, azokat az alapanyagokat és fűszereket felhasználva, amik az adott helyzetben a legjobban támogatják a változást.

Ezen kívül a főzés közösségi tevékenység is az Arkánum MedHotelben. Amennyiben pl. életmódváltásra érkezik vendégünk, fontos, hogy megtanulja a számára hasznos és szükséges ételek elkészítését. Ezeket a tapasztolatokat a külön erre a célra kialakított helyiségben, ellenőrzött körülmények között sajátíthatja el.

Ha valakinek mégiscsak ahhoz támadna kedve, és ezt az egészségfejlesztő is jóváhagyja, válogathat a környék gazdag éttermi kínálatában. Ebben az esetben a MedHotel együttműködik a közeli éttermekkel, hogy az esetleges speciális szükségletekre lehessen szabni a gasztronómiai élményeket.

A gasztronómiához hozzá tartozik a különböző alkoholmentes és alkohol tartalmú italok csoportja is. Ez különösen fontos terület, hiszen az ételek gyógyító hatását nagyban befolyásolja akár a kis mennyiségben is bevitt cukor vagy alkohol. Erre is figyelmet fordítunk, amikor akár a napi programot, akár a szabadidős tevékenységeket tervezzük.

Táplálkozási szakemberünk (fogyasztó szakorvosunk)csoportos és egyedi étrenddel,táplálkozási tanácsokkal, testösszetétel méréssel segít reformétkezésében, méregtelenítésében illetve fogyni kívánás esetében bevált tudományos alapokon nyugvó fogyasztásában.